• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
 • +36 48-503-000
 • info.anp[at]t-online[dot]hu
Articles in My Park
 • Geotóp napok 2018 My Park

  Az Aggteleki Nemzeti Park ez év októberében, immár hatodik alkalommal is csatlakozott a Geotóp Napokhoz. Túránkról Veres Zsolt geológia- és földrajz szaktanár, a Magyar Földtani Védegylet Egyesület titkára írt élménydús beszámolót.

 • Tiszavirágzás a Bodrogon My Park

  Páratlan élményben volt része azoknak a vendégeinknek akik 2017. június 9-én részt vettek a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzetben rendezett Tiszavirágzás túránkon.

 • Telekes-völgyi túra My Park

  Az Éger-völgye Ifjúsági tábor előtti parkolóból indultunk, az esős idő ellenére 13 fő részvételével. A Telekes-völgy kevéssé ismert, látványos szurdokvölgye a Rudabányai-hegységet Alsótelekes és a Bódva-völgye között szeli át.

 • Kincskeresés a 2016-os év tanösvényén - V. Litkei Krisztina My Park

  Ha egy lenyűgöző barlangtúra után kedvünk támad az ANP élővilágával ismerkedni, s mindezt szívesen tennénk egy vidám játék keretében, akkor feltétlenül járjuk végig a 2016-ban „év tanösvénye” díjjal kitüntetett Kincskereső Játékösvényt! Cikkünket olvasva betekintést nyerhetünk a megismerés interaktív, újszerű világába.

 • Geotóp Nap a Megyer-hegyi Tengerszemnél My Park

  Idén 2. alkalommal volt Geotóp Nap az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Zempléni Tájvédelmi Körzetben, ezúttal a Sárospatak feletti Megyer-hegyi Tengerszem Természetvédelmi Területen. A Geotóp Nap lebonyolítását a nemzeti park a Magyar Földtani Védegylet Egyesülettel közösen végezte.

 • A VI. Tudományfesztiválon jártunk My Park

  Nemzeti parkunk idén is képviseltette magát a Föld Napja alkalmából megszervezett Tudományfesztiválon. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében zajló rendezvény célja, hogy élményeken keresztül, közvetlen tapasztalások segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok, a környezet- és a természetvédelem iránt.

 • Év végén - Tonhajzer Arabella My Park

  Már második éve töltöttünk egy hetet töltöttünk el, és ünnepeltük a Szilvesztert Jósvafőn a Garan Vendégházban. A társaság nagy része a Jósva-Önkéntes tábor szervezői és csapata közül való, de mindig csatlakoznak hozzánk barátok, ismerősök. Jósvafő ilyenkor nem csak nekünk ad otthont, ...

 • Voltunk a medve...akarom mondani a Mikulás barlangjában - Garami Lili My Park

  Vannak ám kicsiny térségünkben csodálatos helyek és kreatív emberek. A csodálatos hely, Jósvafő és az egyedi Baradla barlang, a cseppköveivel. A kreatív emberek pedig akik kitalálták, hogy Mikulás túrát szerveznek. Nekem pedig van kér szerencsés csemetém, akik mindketten részt vehettek benne...

 • HELLO stRANGER! - Godó Laura My Park

  Különleges beszámolót kaptunk ifjú kócsagőrünktől, Laurától. Versbe szedte nálunk átélt élményeit. Reméljük a sorok elolvasása után mások is kedvet kapnak majd, és hozzánk jelentkeznek jövőre az Ifjú Kócsagőr Program keretében.

 • Geotóp napok 2015 - Veres Zsolt My Park

  2015-ben már nyolcadik alkalommal kerültek megrendezésre hazánk területén a Geotóp Napok. Idén már két hétvégén, összesen 21 helyszínen várták a földtudományokra fogékony és túrázni vágyó nagyközönséget a túravezetők. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén október első és második hétvégéjén is zajlott geotúra.

 • Nature’s Pharmacy Walking Tour My Park

  I have always wanted to go on one of these walks and learn about what is growing wild in my own backyard. What is edible? What can be used for healing? Krisztina Visnyovszky led the 2-hour leisurely tour around the Park's Vörös-tó Visitors Centre and Red Lake.