• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

Szervezetfejlesztési és intézmény korszerűsítési program végrehajtása az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál


Sajtóközlemény

Szervezetfejlesztési és intézmény korszerűsítési program végrehajtása az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál

2014. július 8.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága 23,9 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program „Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára" című, ÁROP-1.2.18/A-2013. konstrukció keretében, melyből a „Szervezetfejlesztési és intézmény korszerűsítési program végrehajtása az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál" című projektet valósította meg.

A projekt fő célja az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság hatékonyabb szervezeti működésének kialakítása, a tudásmegosztást támogató és a változásokhoz igazodni képes szervezeti kultúra biztosítása, mely hozzájárul ahhoz, hogy az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a szűkös létszámkeret mellett és a változó jogszabályi környezetben is eredményesen tudja ellátni feladatait, összhangban Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program stratégiai céljaival.

A 2013.10.01 és 2014.06.30. között megvalósult projekt keretében az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága öt beavatkozási területen (Teljesítménymenedzsment, Folyamatoptimalizálás, Tudásmegosztás, Minőségirányítás, Változáskezelés) fejlesztette az intézményt.

Mindezek eredményeképpen a Nemzeti Park Igazgatóság munkája több ponton is hatékonyabbá válik, hiszen egyértelművé válnak a következő időszak stratégiai célkitűzései és azok teljesülésének mutatói, javul és eredményesebbé válik a szervezeti egységek közötti belső kommunikáció, csökkennek a szervezeti egységek közötti súrlódások, a részlegek egyedi érdekei helyett a nemzeti park prioritásai kerülnek előtérbe. A szervezet munkacsoportjai hatékonyabban tudnak együttműködni, a projektek megvalósítása gördülékenyebb lesz, a vezetőség jobban rálát az egyes kollégák tudásbázisára, erősödik a szervezeten belüli tudástranszfer, és a szakmai fórumok rendszeressé válnak. A projekt megvalósítását követően az ügyfelek/látogatók és a nemzeti park kapcsolata új értelmezést kap, dinamikusabbá válik, és javul a szolgáltatások színvonala, valamint az intézmény lakossági megítélése.

Az elért eredmények jelentős mértékben járulnak hozzá az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság költséghatékony működéséhez.

A projekt azonosítója: ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0029 

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson IDE.