• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Eredményesek voltak lovasaink a Borsodi Vágtán


54c4ca48840d3.png

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

A fővárosi Vágta évről évre eleveníti fel a nemzeti tradíciókat, egyre nagyobb népszerűséggel és egyre több lovassal. A Nemzeti Vágta elővágta eseménysorozatnak, immáron második alkalommal adott otthont szombaton Hernádnémeti. A nívós lóversenyt dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő nyitotta meg.

„Akik ma itt vannak méltó követői ezen lovas hagyományoknak, tradícióknak” – méltatta a lovasokat és a közönséget a közgyűlés elnöke, aki elárulta, hogy megérzése szerint a megyei versenyről tovább jutóknak a Nemzeti Vágtán biztos befutó helyük lesz. „Kezdődjék hát a vágta!” – zárta beszédét dr. Mengyi Roland.

Az ünnepélyes megnyitót követően nyeregbe pattantak a lovasok, s az előfutamokkal kezdetét vette a vágta. Mely során az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság lovai (Goral Vidor, Ousor Picur) és lovasai (Vajda Kincső, Gál Szonja) is eredményesen mutatkoztak be a huculok nyergeiben kishuszár és póni kategóriában.

Ezekben a kategóriában versenyzőink hucul lovakkal vettek részt. Hucul ménesünk, melynek központja Jósvafőn található, jelenleg közel 200 lovat számlál. E különleges, kis testű, megbízható kislófajta génmegőrzése és turisztikai hasznosítása mellett az ANPI nagy hangsúlyt fektet a fiatal lovak betanítására. Azokat a lovakat (többnyire kancákat és herélteket), melyek kimagaslóan teljesítenek – akár fogatban, akár nyereg alatt – versenyre készítjük fel.
(Bővebb információ a hucul lovas programokról.)


Kishuszár futam:
1. Vajda Kincső (ANPI)
2. Éles Virág
3. Gál Szonja (ANPI)

Póni futam:
1. Vajda Kincső (ANPI)
2. Mórocz Mercedesz
3. Gál Szonja (ANPI)
4. Izsó Laura


Valamint eldőlt, hogy kik indulhatnak a Nemzeti Vágtán szeptemberben:
1. helyezett Aranyi Szilvia és lova Mira Gesztely színeiben
2. helyezett Harman Norbert és lova Dino Tiszabezdéd színeiben

 


Ezúton is Gratulálunk az eredményekhez!

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.