• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Jósvafői Hucul Lovasnapok 2014 összefoglaló - képekkel frissítve!


54c4ca624eaab.jpg

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és Magyar Patkolókovácsok Egyesülete által szervezett VI. Jósvafői Hucul Lovasnapok és III. Nemzetközi Patkolókovács Versenyhez idén Jósvafő település is csatlakozott a falunapok programjaival. A szombat éjszakai nagy mennyiségű eső megnehezítette a lovasok dolgát a felázott pályán, de a napközbeni időjárásra nem lehetett panasz. A három nap során közel ezer látogató választotta a lovasnapok programjait.


 

Pénteken egy nagyon izgalmas lovasíjász bemutató szórakoztatta a közönséget, majd a Vaga Banda vezetésével népes csoport vonult át a Jósvafő központjában található református parókia udvarára. A felvonuláshoz sokan csatlakoztak útközben, így a nap további programjain sok helybéli vendég is részt vett. A gólyalábas előadás, és a Jósvafői Tájház 20 éves évfordulójára történő megemlékező Tájházi Találka után este 8 órakor került sor a rendezvénysorozat hivatalos megnyitójára. Az estét a Miskolci Dixieland Band műsora zárta.


                                                                               

A szombati lovas programokra már jelentős számú közönség volt kíváncsi, a látogatók már az első napon láthatták milyen könnyen kezelhető ez a fajta, hiszen az egészen fiatal lovasok is bemutatkozhattak. A magyar versenyzők mellett megmutatták tudásukat a szlovák huculok és lovasaik is.

A huculösvény gyerek kategóriában Marosi Boglárka, ifjúsági kategóriában Horváth Dzsenifer, míg a senioroknál Szekeres József érdemelte ki az elsőséget. Kezdő lovas kategóriában Miklós Virág, kezdő ló kategóriában Prislop Csermely nyergében Györe Alexandra, huculösvény sport kategóriában pedig Ötvös Bálint szerezte meg az első helyet. A legtöbb első helyet az Aggteleki Nemzeti Park lovasainak sikerült megszerezniük. Jósvafő település különdíját a szlovák csapat érdemelte ki.  


  


A patkolókovács verseny a lovas programokkal párhuzamosan a zajlott. Az idei versenyen Magyarországon kívül, Lengyelországból, Angliából, Franciaországból és Ausztriából érkező patkolókovácsok mérték össze tudásukat. A profi kategóriában idén is Pródán Norbert bizonyult a legjobbnak, míg a tanulók versenyét Boros Ferenc nyerte meg.
A hagyományos feladatokon túl a hagyományosan jó hangulatú bornyitogató verseny keretében idén is boros palack kinyitására alkalmas szerkezetet kellett kovácsolni a versenyzőknek.


     


Idén új programként amatőr versenyszámra is sor került: a közönségből önként jelentkezők készíthettek patkót a kovácsok segítségével. Az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója, Veress Balázs fiával, Veress Zerinddel kovácsolt egy igazi, szabványos patkót.


A Jósvafői Falunap kapcsolódó rendezvényként szombaton délután vetélkedőkkel, este koncertekkel várták az érdeklődőket. Az edelényi Mangalica Zenekar rock és blues koncertje után először csepergő esőben, a ráadás számoknál már szakadó esőben Fereczi György és a Rackajam adott nagy sikerű koncertet a kitartó közönségnek.
 
Ezúton is szeretnénk megköszönni minden egyes kilátogatónak és szponzornak, hogy jelenlétükkel és támogatásukkal hozzájárultak a sikeres rendezvényhez!
                                                                                                                                  
Eredmények:
Hucul ösvény gyerek
Marosi Boglárka
Újvári Vivien
Horváth Dorina
Hucul ösvény ifi/nyitott
Horváth Dzsenifer
Veres Zerind
Vajda Kincső
Hucul ösvény senior
Szekeres József
Gáti Zsuzsnna
Gáti Katalin
Hucul ösvény kezdő ló
Györe Alexandra (Prislop Csermely)
Tóth Barbara (Pietrosu Juhar)
Horváth Dzsenifer (Prislop Pipa)
Hucul ösvény kezdő lovas
Miklós Virág
Gál Szonja
Huculösvény/sport
Ötvös Bálint
Miklós Virág
Hartyán Nikolett

                      

Patkolókovács Verseny:
1. Pródán Norbert
2. Jére István
3. Champion Jerome
3. Prout Andrew
5. Szczesny Mateusz
6. Kosakowski Adam
7. Godó József
8. Rogerson George
9. Allmer Benco
10. Czikora Gábor
11. Kotkiewicz Michal
12. Pluta Dawid
13. Tronka Zoltán
14. Lesner Pawel
15. Kajos Viktória
16. Eck Ernő
17. Glos Przemek          

Tanuló kategória:
1. Boros Ferenc
2. Blénesi Árpád
3. Albert Máté

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.