• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Kedvezményes barlangtúra és kastélylátogatás


55b9c9ad67fc6.jpg

Amikor három évszázaddal ezelőtt Jean-François L’Huillier, az Elszáz-Lotharingiából származó ezredes elkezdte építtetni kastélyát, még nem sejthette, hogy nagyívű vállalkozása háromszáz év múlva is komoly hatással lesz a település életére. Az igényes felújítást követően a nagyközönség számára 2014-ben nyitotta meg kapuit az Edelényi Kastélysziget. A térség legjelentősebb barokk kastélya hétfő kivételével minden nap szakvezetéssel látogatható.

A Rost Andrea főszereplésével készült 3D kisjátékfilm élményszerűen mutatja be a felvidéki vándorfestő, Lieb Ferenc Edelényben töltött néhány hónapja történetét. A különleges hangulatú falfestmények nemcsak a filmben jelennek meg, a kastélybejárás során eredetiben is megcsodálhatók.

A kastélytúrát érdemes kiegészíteni egy barlangtúrával, hiszen a fenntartók (Forster Központ, ANPI) közötti együttműködés értelmében az egyik helyszínen megváltott felnőtt belépőjeggyel a partner létesítmény látogatásakor 20% kedvezmény vehető igénybe felnőtt jegy váltása esetén.

További információk: Kastélysziget, Barlangtúrák

Nem csak ezzel a kedvezménnyel várjuk kedves látogatóinkat. További állandó kedvezményeink, és partnereink listájához kattintson IDE!

Fotó: Forster Központ (Batár Zsolt), ANPI archívum

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.