• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Magyarország nemzeti parkjai két keréken


54c4c97da0552.JPG

 

Magyarország nemzeti parkjai két keréken

Az Aggteleki Nemzeti Parkból indult hazánk nemzeti parkjait kerékpártúra során bejáró Caprine túra.

Győrfi Károly, 45 éves vegyészmérnök, mintegy 1500 km-t kerékpározva járta be idén nyáron Magyarország nemzeti parkjait, illetve három tájvédelmi körzetet. A túra elsődleges célja volt, hogy ráirányítsa a figyelmet hazánk nemzeti parkjai által képviselt természeti szépségeire, ugyanakkor népszerűsítse a legfontosabb természetbarát közlekedési lehetőséget, a kerékpározást. Az expedíció másik fontos célja egy jótékonysági akció volt: a Caprine cég a különböző útvonalakat bejáró pályázók közül öt személy túráinak minden megtett kilométere után 100 Ft adományt juttatott a Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványnak.

    

A nemzeti parkokat felkeresű túraútvonal a Jósvafő-Aggtelek vasúti megállóhelyről indult és az ANP szögligeti Szalamandra házát érintve erdei úton vezetett Szelcepusztáig. A szinpetri Világ Legnagyobb Könyve bemutatóhely megtekintése után a jósvafői Tengerszem Szálló nyújtott pihenési lehetőséget a túrázóknak. A szállást az ANP biztosította és másnap egy Baradla-barlangtúrán is részt vehettek a kerékpárosok. A barlangtúra után vendégeink újult erővel folytatták útjukat a Bükk-fennsík felé.

   

A túra további részének leírása itt

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.