• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Miniszteri kitüntetés


A víz és az erdő szoros kapcsolatban áll egymással, és nélkülük nem létezhet civilizáció, ezért védeni, óvni kell mind a vízkészleteket, mind pedig az erdővagyont - hangoztatta a vidékfejlesztési miniszter pénteken Budapesten.

Dr. Fazekas Sándor kitüntetéseket adott át a víz világnapja (március 22.) és az erdők világnapja (március 21.) alkalmából tartott ünnepségen. Kiemelte: Magyarország alaptörvénye védi a természeti erőforrásokat, köztük a magyar vízkincset és az erdőket is. Idézte az alkotmányt, miszerint a vízkészlet a nemzet közös örökségét képezi, amelynek védelme, fenntartása és megőrzése a jövő nemzedékek számára az állam és mindenki kötelessége.

A miniszter aláhúzta: az erdők védelme, gyarapítása szintén fontos feladat, mivel az erdők csökkentik a klímaváltozás hatásait és kulcsszerepük van a biológiai sokféleség megőrzésében. A miniszter az Erdők Világnapja alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott


Lontay Lászlónak, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi terület-felügyelőjének,


a zempléni tájegység természeti értékeinek védelme, az erdőterületeket érintő, illetve más jogellenes cselekmények felderítésében végzett munkája elismeréseként.

forrás: kormany.hu

Az elismeréshez gratulálunk!
 

További cikkek Összes

Megvásárolható kiadványok cikk

A nemzeti park kiadványai megvásárolhatók az aggteleki Látogatóközpont épületében található Ajándékboltban.