• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Sárkányünnep ’13 Bódvalenkén


A Sárkányünnep örömünnep – az egymás művészetében, kultúrájában lelt közös öröm ünnepe 

 
Bódvalenke, a Freskófalu idén negyedik alkalommal rendezi meg a Sárkányünnepet, a cigány kultúra és művészet immár hagyományos fesztiválját. Ezúttal azonban a már megszokott izgalmas kulturális kavalkád mellet további újdonságokra is számíthatnak a fesztiválra látogatók: helyiek vezetésével megismerhetik a környék gyönyörű vadregényes vidékeit is.
Pénteken, július 5-én Frankie Lato és az Eastwing valamint a RumbAroma fergetegesnek ígérkező koncertjével indul a Sárkányünnep.
 
Szombaton délelőtt kirándulásokat, kalandtúrákat szervezünk – a Bódvalenkét körülölelő, páratlan növény-és állatvilággal gazdag lápra, az esztramosi bányajáratokba és a Rákóczi-barlangba.
 
A szombat délután Stefanóé, ám lesz közben táncház, harcművészeti bemutató, filmvetítések, mesesarok és költészet, sárkányeregetés, és persze tárlatvezetések. Ezúttal sem maradhat el a képek előtti improvizáció; az Albert Hall ismét izgalmas meglepetéssel várja a látogatókat.
 
A korábbi évekhez hűen ismét Sárkányvágta vezeti fel az esti koncertet: a Romengo, az Etnorom, és a Karaván Família koncertje egy közös örömzenélésben teljesedik ki. Balogh Zsolt vezetésével nemcsak fergeteges cigány táncelőadásoknak lehetünk részesei, hanem rögtön ki is próbálhatjuk azokat.
 
A vasárnap zenés reggelivel kezdődik, és a Dorco meg a Fekete Gyémántok jóvoltából – immár a falu közepén – örömzenéléssel folytatódik, amíg ki-ki búcsút nem int Bódvalenkének.  A kulturális programok mellett civil kerekasztal is lesz, ahol a résztvevő szervezetek képviselői olyan aktuális társadalmi és szociális kérdéseket tárgyalnak majd mint hogy a szociális vállalkozások vagy a közmunka jelenti-e a kiutat a mélyszegénységből.
 
Időpont: 2013. július 5-6-7
 
Szálláslehetőség: sátorhelyek a faluban, illetve a környékbeli vendégházakban.
 
További cikkek Összes

Megvásárolható kiadványok cikk

A nemzeti park kiadványai megvásárolhatók az aggteleki Látogatóközpont épületében található Ajándékboltban.