• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Túra a Rákóczi-barlangban


5da963a09d275.JPG

A Kormány a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletnek megfelelően 2020. március 13. naptól az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett barlangok nem látogathatók!

A barlangtúra

A túra összhosszúsága: 700 m
A túra időtartama: kb. 45 perc

A barlangot egy vasérckutató tárón keresztül lehet megközelíteni, az útvonal hossza oda-vissza 400 m, a barlangban szintén oda-vissza kb. 300 m, az útvonal bejárása nagyjából 45 percet vesz igénybe.

A karsztvidék egyik látványos kiépített barlangja egyedülálló a képződmények tömeges előfordulása és azok sokszínűsége miatt. A különleges borsókövek, cseppkőlefolyások szinte teljesen beborítják az oldalfalakat. A vöröses-barnás-sárgás színű képződmények között üde színfoltot jelentenek a hófehér szalmacseppkövek, szegfűkalcitok. A képződmények mellett a barlang kristálytiszta tavai nyújtanak felejthetetlen élményt a látogatóknak. A hivatkozásra kattintva bővebben olvashat a Rákóczi-barlangról és a Rákóczi-túráról.

 

Túraindulási időpontok

Minden pénteken és vasárnap, kizárólag előzetes bejelentkezéssel (min. 3 nap), minimum 4 jegy megváltásával: 09.00 és 14.00.

Csoportok esetén előzetes bejelentkezéssel (min. 2 hét), legalább 20 db jegy megváltása esetén (kapacitás függvényében) indul a túra. 

Jegyváltás és túraindulás a jósvafői jegypénztárnál.


 

 

Árak, kedvezmények

Jegyváltás és túraindulás a jósvafői jegypénztárnál.

Teljes árú Kedvezményes 1 Felnőtt csoportjegy 2
3 500 Ft/fő 2 600 Ft/fő -

 

1 Kedvezményes jegy váltására jogosultak:

nyugdíjasok (magyar és 62 évnél idősebb EU tagállam nyugdíjas állampolgára / érvényes diákigazolvánnyal rendelkező magyar és külföldi diákok / TEKA-kártyával rendelkezők / Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat tagjai.

A kedvezményes jegy váltásának feltétele: kedvezményre jogosító irat, érvényes igazolvány bemutatása a jegyváltás előtt. Utólag a kedvezmény nem érvényesíthető.

Minden pénteken és vasárnap, kizárólag előzetes bejelentkezéssel (min. 3 nap), minimum 4 jegy megváltásával: 09:00 és 14:00.

Részvételi korhatár a lépcsők meredeksége miatt minimum 10 év!


2 Csoportos jegy váltásának feltételei:

  • Csoportok esetén előzetes bejelentkezéssel (min. 2 hét), legalább 20 db jegy megváltása esetén (kapacitás függvényében) indul a túra. 

 

Fontos tudnivalók

Jegyváltás és túraindulás a jósvafői jegypénztárnál. 

A látogatók kisbusszal (9 személyes), vezetővel együtt tudnak lemenni a barlanghoz, a kisbusz vezetője egyben a túra vezetője is.

A túra villanyvilágítás mellett, részben különböző dőlésszögű vaslépcsőkön halad, bejárása emiatt fokozott figyelmet igényel! Bár a barlang kiépített, a lépcsőkön azok meredeksége miatt a ruházat besározódhat!

A barlangban a hőmérséklet +10°C, ennek megfelelő meleg ruha és túracipő ajánlott!

A résztvevők maximális létszáma a barlang védelme érdekében 8 fő! Amennyiben a létszám ezt meghaladja, az érdeklődök több csoportban tekinthetik meg a barlangot, ebben az esetben a túraidő is megtöbbszöröződik!

Tekintettel a barlang kis kapacitására, célszerű a szabad túra időpontokról érdeklődni a jósvafői jegypénztárban!

Részvételi korhatár a lépcsők meredeksége miatt minimum 10 év!

A barlangbejárat megközelítése

GPS koordináták: N48°29'03.1"   E20°32'22.5"

A túra a Baradla-barlang jósvafői bejáratánál lévő jegypénztártól indul, amely Jósvafő községtől 800 m-re található, közvetlenül a Tengerszem Szálló mellett. Jósvafő felől érkezőknek a községet elhagyva nagyjából 400 m után kell jobbra fordulni, a barlangpénztár parkolóból felvezető lépcsősorral szemben található. A látogatók kisbusszal (9 személyes), vezetővel együtt tudnak lemenni a barlanghoz, a kisbusz vezetője egyben a túra vezetője is.

Kapcsolat

Baradla-barlang, jósvafői jegypénztár: (36) 48-506-009
Tourinform iroda, Aggtelek: (36) 48-503-000

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes