• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

VII. Jósvafői Hucul Lovasnapok, Falunap és IV. Nemzetközi Patkolókovács Verseny


55b1f0d422ef3.jpg

Az idei Jósvafői Lovasnapok immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Aggteleki-karszt hegyei közt megbúvó kis hegyi faluban.Az évente megrendezésre kerülő huculösvény a helyi kislófajta egyik legnagyobb „tenyészvizsgája”, megmérettetése.

A rendezvény színes és izgalmas programokkal várja nem csak a nézőket. A két nap folyamán, sor kerül a huculösvény felnőtt, illetve gyermek kategória lebonyolítására, de hogy az idősebb nemzedék se unatkozzon huculösvény senior/seniorita kategóriára, majd a huculösvény legizgalmasabb, hibaidős pontozású számára, az ún. „sport” kategóriára, ahol a tapasztalt lovasok és kiválóan képzett lovaik mindig nagy sikert aratnak a közönség és a szakma körében is.

Délutánonként játékos vetélkedővel és a Falunap keretében még több izgalmas programmal zárjuk a napot.
A huculösvény verseny neves magyar bíráló gárdája: Abay Pál, Bálint Gábor és Kempelen Judit.

A Patkolókovács Verseny célja a tradicionális patkolókovács szakma művelőinek megmérettetése, tudásuk átadása és megőrzése az utókor számára. A versenyen a kovácsok bemutatják a különböző nemzeti iskolák technológiai sajátosságait, ezzel elősegítve egymás szakmai fejlődését. Jerome Champion (Franciaország), Fabien Eymeric (Franciaország) garantálja a magas szintű versenyfeladatokat és a korrekt, pártatlan értékelést.

A programkiírás folyamatosan frissül, kérjük látogasson vissza később!

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.