• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Rudabányai látnivalók


Ruda-Park Turisztikai Nonprofit Kft.

A Majomszigeten kialakított Látványtárban (a bányató melletti lelőhelyen) megtekinthetik a világ egyik legjelentősebb őslénytelepének bemutató szelvényét, valamint a Látványtár környékén lévő tanösvényen tehetnek sétát, a kilátópontokról pedig megcsodálhatják Közép-Európa legmélyebb bányatavát és környékét.

A kiállítás megvalósítása folyamatban van, a létesítmény későbbi időpontban nyílik. A Látványtár épülete, valamint az egyedülálló látványosságot jelentő bányató körüli tanösvény és kilátópontok, stégek ingyenesen látogathatók!


A Rudapithecus Látogatóközpont (Rudabánya, Óvoda u. 10.) játékosan ad ismeretet az őslénytani kutatások eredményeiről, jelentőségéről, míg a parkban a korabeli állatokat mérethűen megjelenítő szoborpark, valamint játékos leletkeresés várja a vendégeket, gyerekeket. Ezen túl az érdeklődők megtekinthetik a Rudapithecus lelettel kapcsolatos kiállítást, továbbá Hernyák Gábor emlékszobáját is.

Nyitva tartás: hétfő-péntek 8:00-16:00, hétvégén előzetes bejelentkezéssel

Belépőjegyek: Óvodás-diák-nyugdíjas: 300 ft, felnőtt: 600 ft, Családi jegy: 1200 ft


A Gvadányi utcában a XIX. századi bányászlakást felidéző Tájház (Rudabánya, Gvadányi J. u. 1.) kínál látnivalót. A klasszicista tradicionális épületben a korabeli élet tárgyi emlékei kerülnek bemutatásra.

Nyitva tartás: kedd, szerda, szombat 8:00-16:00, előzetes bejelentkezéssel

Látogatása ingyenes!


Ruda-Park Turisztikai Nonprofit Kft. elérhetőségei

Telefon: 0630/9427327

E-mail: rudaparkkft@gmail.com

Honlap: www.rudapithecus.hu

További cikkek Összes

Megvásárolható kiadványok cikk

A nemzeti park kiadványai megvásárolhatók az aggteleki Látogatóközpont épületében található Ajándékboltban.