• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Asszony!!! – mese nőkről és férfiakról; Hüvelyk Matyi


578d2568d5449.jpg

Asszony!!! - mese nőkről és férfiakról

A hetényi Csavar Színház előadása, 2016. 08. 06. 19 óra, Tornabarakony, Kemencés dombi csűr (Dózsa u. 22.)

Felismerni és megszeretni a másikat, aki egyszerre ugyanolyan, mint mi, mégis annyira más, tisztelni a másik másságát nehéz feladat. A mesék eltűnt korok bölcsességével megmutatják nekünk, hogy mindezt lehet jól is csinálni, noha ez még a mesehősöknek sem könnyű.
Asszony!!! Mese nőkről és férfiakról rendkívül humoros megközelítésben mutatja be a férfi és nő közti állandó konfliktust, lélekfrissítő képet tárva a nézők elé, amelyek nemcsak a másik megértéséhez és elfogadásához segítik hozzá a nőt vagy férfit, hanem kapcsolatuk szebbé, jobbá tételéhez is, vagyis végső soron a szerelem győzelméhez.
Ennek első lépése, hogy a férfi megértse és elfogadja a nőt, a nő pedig a férfit. Még a mesék sem állítják, hogy ez könnyen megvalósítható! 
Díszletes, kosztümös, zenés, táncos, interaktív előadás, mely kicsiknek vidámságot és jó kedvet csinál, nagyoknak pedig gyógyírként is szolgál: utat találni a másikhoz. 

Hüvelyk Matyi — bábmese képekben

A Rozsnyói Meseszínház előadása, 2016. 08. 06. 11 óra, Tornabarakony, Kemencés dombi csűr (Dózsa u. 22.)

Egy ismert mese ismeretlen földolgozásban. Olyan mintha mesekönyv nyílna meg vagy diafilm jelenne meg a sötét falon, és mégis valami teljesen más. Olyan mintha francia lenne és mégis magyar. Pontosan azokból való, amelyek mélyen benne lakoznak a gyermekek és szüleik szívében. Hüvelyk Matyi története nagyon jól simul össze a gyermekek világával: gyönyörű képek váltakoznak és belső gyermeki félelmek, családi problémák oldódnak meg játékkal, humorral, bátorsággal és szeretettel a Palócföldön mondott speciális nyelvi ízvilágot megőrizve egy igazi világmesében föloldva.

 

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes