• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

A Természet Templomában – felszíni túra az Aggteleki Nemzeti Parkban


Tornakápolna/ Szinpetri/Jósvafő/Aggtelek Református Egyházközségek és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közös programja

Ahogyan a természet elcsendesedik, csendesedjen el lelkünk is. A szakvezetett túra a Nemzeti Park műemléki védettségű Reformtátus templomait érinti - Tornakápolnát, Szinpetrit, Jósvafőt és Aggteleket.

Útközben a színes lombú erdők, ősi gyümölcsösök, az őszi virágpompájukban még díszlő gyepek mentén haladunk. Az ősz egyik legkülönlegesebb hangulata a szeptemberi szarvasbőgés, amit szintén lehetőségünk lesz hallgatni a túra során.

Ajánlott felszerelés: túraöltözék, bakancs, vízálló esőkabát, dzseki, megfelelő mennyiségű élelem, folyadék.


Útvonal: Tornakápolna – Mogyorós tető – Tornakápolnai Szőlőhegy – Borház kút – Szinpetri – István-völgy – Jósvafői Szőlőhegy – az Országos Kék Túra útvanalán tovább - Kuriszlán – Jósvafő – Magas-hegy – Mész-völgy – Aggtelek.


Találkozó: Jósvafő, Parókia 9.00-9.30.

A résztvevőket a Nemzeti Park Igazgatóság autóbusza viszi fel Tornakápolnára a túra indulási helyszínre, majd a túra végeztével Aggtelekről visszaszállítja a kiindulási pontra a Jósvafői Parókiára.


Hossza, időtartama:  20 km, 6-7 óra. A túra szakaszaiban is teljesíthető, tervezett szakasz indulások: Tornakápolna: 10.00. Szinpetri: 12.00. Jósvafő: 15.00. Várhető érkezés Aggtelekre: 17.00.


A túrán részt vevők maximális létszáma 50 fő.


A részvétel ingyenes.

A túra résztvevőit a települések egyházközségei vendégül látják frissítőre.


Információ: Tourinform-Aggtelek, 48/503-000, naturinform.anp@gmail.com