• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Jósvafői huculok sikere Lengyelországban


54c4c977e6be8.jpg


Jósvafői huculok sikere Lengyelországban
XVIII. Dni Huculskie - Regietów - 2012. 09. 14-16.

Az ősszel Regietówban megrendezett nemzetközi hucul napok és lengyel országos bajnokságra idén rekordszámú nevezés érkezett. A verseny 17 csapat és közel 70 ló részvételével, kategóriánként 30-35 indulóval vette kezdetét szeptember 14-én.
A lengyelek idén is kitettek magukért, ami a pálya nehézségét illeti, magas, fix ugróakadályokkal, sarokugrásokkal tették igazán látványossá az év utolsó versenyét.  Méltán viselheti a „legnehezebb pálya” címet.

 


Magyar indulóval szinte minden kategóriában találkozhattunk, a fogathajtástól kezdve, a huculösvény felnőtt és sport változatán keresztül, egészen a díjugratásig.
Minden kategóriának megvolt a maga nehézsége.
A fogathajtás mindhárom nap sok odafigyelést, megbízható, jól képzett lovakat és nem utolsó sorban kiváló hajtókat kívánt. Az aggteleki csapat hajtója, Boros Krisztián, Goral Táncos és Goral Vackor nevű kancákkal a kategória első számában, díjhajtásban ezüstérmet hozott, segédhajtója Tóth Norina volt, maratonhajtásban a segédhajtó Dr. Fülöp Zsolt volt.

 


A huculösvény mindkét száma egy igazán nehéz „huculnak való” terepen kialakított pálya volt.
A felnőtt  pálya bonyolult vonalvezetésű, szűk erdei ösvényeken vezetett, igazán meredek lejárókkal, vízmosta árkokkal, amely terepi adottságok kivették a lovak erejét. A sport kategória pályája ugyan rövidebb volt, de annál technikásabb megoldásokat követelt és nem utolsó sorban hibaidős szám. Tehát ez a kategória robbanékony, jól forduló és jó ugróképességű lovakat kíván.
Nagy örömünkre, ezen a rangos nemzetközi versenyen, amely egyben a lengyel bajnokság döntője is, Pető Brigitta, Goral Suta nyergében aranyérmet szerzett, huculösvény sport kategóriában.

  


Hartyán Nikoletta az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozója, Ousor Vadóc nevű lovával magánversenyzőként, kiérdemelte a „Legszebb stílusú lovas” különdíjat.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság mind a kilenc versenyzője (felnőttek: Lipták Brigitta, Tóth Amanda, Pető Brigitta, Boros Krisztián, Tóth Norina, Dr. Fülöp Zsolt) nagyon szépen teljesített, külön kiemelve azon három 10 éves gyermeklovasunkat (Vajda Kincső, Veress Zerind, Szabó Soma), akik éppoly elszántsággal teljesítették az akadályokat - amely igen nehéz 5 km-s pálya volt 33 akadállyal - mint felnőtt versenytársaik.

Gratulálunk teljesítményükhöz!

     

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.