• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Keleti sün pályázat eredményhirdetés


54c4ca7331ae9.jpg


EREDMÉNYHIRDETÉS

A Vadonleső Program valamint a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság
 a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályával, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a Magyar Természettudományi Múzeummal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve,

2014. A KELETI SÜN ÉVE

alkalmából

 „TITOKZATOS SÜN-TÖRTÉNETEK”
címmel mese- és képregényíró pályázatot hirdetett.


A keleti sün, hazánk egyetlen őshonos sünfaja, Magyarország majd minden táján és településén előfordul. Ott vannak, de mégis oly keveset tudunk az életükről. Télen elbújnak, és téli álmot alszanak, tavasztól őszig az éj leple alatt vadászgatnak, portyáznak, mindenféle pajort, csigát, gilisztát összeesznek. Néha-néha, többnyire csak alkonyatkor vagy éjszaka kerülhetnek a szemünk elé. Ezt írják legalábbis a tudományos ismeretterjesztő könyvek. A színes fantáziával megáldott gyerekek azonban tudják, hogy ez csak a dolgok egyik oldala.
31 pályamunka érkezett az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósághoz képregény és mese kategóriában. Ezek közül egy képregény és három mese kerül díjazásra:

Reményi Vivien,
a putnoki Serényi László Általános Iskola 6.a. osztályos tanulója „Samu kívánsága” című képregénye első helyezést nyert. Felkészítő tanára Novák Ilona.

Rémiás Fanni a kazincbarcikai Kazinczy Ferenc Tagiskola (Pollack Mihály Általános Iskola) 4. osztályos tanulója „A süntesók” című rajzos meséje első helyezést ért el. Felkészítő tanára Pappné Bogár Katalin.

Schvirján Balázs az izsófalvai Izsó Miklós Tagiskola (Kalász László Általános Iskola) 3. osztályos tanulója „A süni elveszett tüskéi” rajzos meséje második helyezett lett.  Felkészítő tanára Szuhay Zoltánné:

Czingula Anna Erzsébet a harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3. osztályos tanulója „A Süni vadalmakalandja” című rajzos meséje harmadik helyezést nyert. Felkészítő tanára Kántorné Tóth Zsuzsanna.

A díjak átadásáról levélben értesítjük a pályázókat!

Nagyban  ide kattintva megtekinthető

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.