• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Ma egy fészek, holnap az óceán!


5d089c764aeeb.jpg

Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség!

Az idén 10 éves születésnapját ünneplő Varázslatos Magyarország természetfotós és természetvédelmi projekt arra invitálja a természetszerető és fotós közösséget, hogy saját környezetében, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljon hozzá globális környezetünk védelméhez. Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is.

A VM akciójával támogatja a magyarországi nemzeti parkok állat- és növényvilágának életét azzal, hogy leveszi a munka terhét a parkok természetvédelmi őrei válláról. Megkerestük az ország nemzeti parkjait, titeket pedig arra invitálunk, hogy tartsatok velünk, töltsünk el egy dolgos napot a természetben, munkátokat pedig egy természetfotós workshoppal köszönjük meg!

A délelőttöt aktív munkával töltjük, a kiadós bográcsos ebéd után pedig egy természetvédelmi szakember és fotós olyan helyekre kalauzol titeket, ahová kísérő nélkül nem juthatnátok el, és olyan szakmai tudással vértez fel, amellyel valóban varázslatos természetfotókat készíthettek megismételhetetlen természeti jelenségekről vagy az állatok rejtett világáról. Ezekkel a képekkel pedig jó eséllyel indulhattok a VM versenyen is. 

Hogyan?

2019. június 29-én találkozzunk az Aggteleki Nemzeti Parkban, ahol a Martonyi Kolostor forrásának tisztítására és pihenőhelyének karbantartására vállalkozunk. Délután a Gergés-tetőre látogatunk ki lovasfogattal, ahol a fennsíkon a Jósvafői Hucul Ménesben készíthetünk különleges fotókat az ősi magyar lófajta életéréről és környezetéről.  Keresztesi Péter természetvédelmi őr lesz kalauzunk aznapi munkánkban és a helyi környezetismeretünk gyarapításában, a fotós workshopot pedig Szilágyi Attila természetfotós tartja nekünk. A fotózáshoz saját gép szükséges, de kipróbálhatjátok a VM professzionális gépeit és optikáit is. 

Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 20 fő kerülhet be!

Jelentkezz minél hamarabb, hogy bekerülhess a programba!

Jelentkezés: Link>>>

Határidő: 2019. június 27.

A program egész napos, nem bontható, így a teljes napi részvételedre számítunk.

Ha lemaradsz a programról, ne csüggedj, lemondás esetén a sorrendben következő jelentkező esélyes a részvételre, és az év folyamán különböző nemzeti parkokban folyamatosan rendezzük meg az akciókat. 

Ma egy fészek holnap az óceán!>>>