• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

„Madárgyűrűző táborban jártam“


5c502ee1db48b.jpg

Rajz- és alkotáspályázat 2018

Hagyományaihoz híven, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a tavalyi évben is meghirdette rajz- és alkotáspályázatát. Ezúttal a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomás működésének 33. évfordulója alkalmából hirdettük meg a pályázatot azok között az óvodások és általános iskolás diákok között, akik meglátogatták a tábort.

A pályázókat arra kértük, hogy a gyűrűzőtáborban tett látogatásuk során szerzett élményeiket örökítsék meg pályaműveikben, rajzolják vagy írják le a táborban látottakat.

A pályázat sikeres volt, nagy örömünkre a több száz rajz mellett szép számmal érkeztek újságcikkek és riportok is.

A díjátadó ünnepséget 2018. december 17-én a jósvafői Kúria Oktatóközpontunkban rendeztük meg, ahol a két kategóriában összesen 72 díjat osztottunk ki.

A díjazottak és felkészítő tanáraik az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával megvalósuló „Birds without Borders - Csodálatos madárvilág határok nélkül (SKHU/1601/1.1/065)” című projektnek köszönhetően madaras témájú ajándékcsomagot kaptak.

Az oklevelek és jutalmak kiosztása előtt a résztvevők egy előadást hallhattak „Szuperhősök az állatvilágban” címmel, majd az alkotásokból készült kiállítás megtekintése közben a Trizsi Önkormányzat házi készítésű süteményeit kóstolhatták meg vendégeink.

 

Az alkotáspályázat és a kiállítás a „Birds without Borders - Csodálatos madárvilág határok nélkül (SKHU/1601/1.1/065)” című projekt részeként az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg. A programról részletes információ a www.skhu.eu oldalon található. Jelen írás tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Galéria>>>

Riport a kék cinegével>>>

Meggyvágó úr, aki gyűrűt kapott a lábára>>>

Madárgyűrűző táborban jártam>>>

Madárgyűrűző táborban jártunk>>>

Madárgyűrűző táborban jártam>>>

www.skhu.eu