• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvény


        

2012. június 15-16. között az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság adott otthont a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012-es rendezvény nyitóprogramjainak.
A szakmai napon (2012. június 15., péntek) a Bódvaszilason található MagtArt épületében „Örökségturizmus és örökségvédelem hazánk világörökségi helyszínein” címmel konferenciát rendeztünk, melyen az előadók mellett részt vett többek között Dr. Rácz András helyettes államtitkár, Dr. Daher Pierre és Riz Gábor országgyűlési képviselők is. Sor került „Az év ökoturisztikai létesítménye 2012” pályázat meghirdetésére is.

       

A közönségnapon (2012. június 16., szombat) Aggteleken, a Baradla-barlang előtti fogadótéren a gyerekeket a Csodamalom Bábszínház szórakoztatta, de fellépett az Agyagbanda, a Kerekes Band, a miskolci Spicc néptánc-csoportja is, a barlang Hangversenytermében pedig a Budapest Bár adott koncertet. A vásári forgatagban bemutatkoztak a környék kézművesei, a „Zöld forgatag”-ban hazánk nemzeti parkjai játékos vetélkedővel buzdították az ide látogatókat a természet alaposabb megismerésére. Hucul lovakkal barátkozhattunk az állatsimogatónál, de lovaink megmutathatták ügyességüket a Huculösvény akadypályán is. A rendezvény alkalmából a Rövidtúrát Jósvafőn, ill. a Vörös-tói túrát 50%-os kedvezménnyel lehetett megtekinteni.
 

További cikkek Összes

Megvásárolható kiadványok cikk

A nemzeti park kiadványai megvásárolhatók az aggteleki Látogatóközpont épületében található Ajándékboltban.