• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Miniszteri kitüntetésDr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. alkalmából a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác Termében, kitüntetési ünnepség keretében emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről, kimagasló egyéniségeiről, „azokról a kiváló emberekről, akiknek a szabadságunkat köszönhetjük”.
A miniszter a magyar történelem kiemelkedő időszakának nevezte 1848-at, amely ma is követendő példát jelent.


A kitüntetések sorában Fazekas Sándor tárcavezető Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott
                     Kanyok Zsolt Imrének, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság

természetvédelmi őrszolgálat-vezetőhelyettesének, az állami temészetvédelem és vadgazdálkodás terén végzett szakmai munkájáért, a két szakterület közötti együttműködés fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységéért.


Fazekas Sándor a kitüntetetteket méltatva hangsúlyozta: dolgozni, küzdeni, szorgalmasan alkotni a hétköznapokban olyan képesség, mint amire a „Nem engedünk a ’48-ból!” szállóige is utal. Köszönetet mondva a kitüntetettek kimagasló teljesítményéért aláhúzta, hogy „a magyarságban megvan az a tetterő, életerő, ügyesség, szorgalom, ami szükséges a nemzet fennmaradásához, szükséges ahhoz, hogy a Kárpát-medencében és a világ távoli részén is legyenek magyarok tíz év múlva, száz év múlva és ezer év múlva is.”
A rendezvényen részt vett Dr. Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár és Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár.


Kollégánk elismeréséhez gratulálunk, további munkájához kitartást és jó egészséget kívánunk!

(forrás: www.kormany.hu)

További cikkek Összes

Megvásárolható kiadványok cikk

A nemzeti park kiadványai megvásárolhatók az aggteleki Látogatóközpont épületében található Ajándékboltban.