• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Önt is várja a Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark


5948cc328322e.jpg

Ózdon, az egykori kohászüzem törzsgyárának területén került kialakításra az az oktatási-, kutatási- és módszertani központ, mely egyedi módon enged betekintést a Kárpát-medence múltjába, a magyar informatika történetébe és a filmkészítés világába.

A Digitális Erőmű fő attrakciója a Digitális Kárpát-medence elnevezésű állandó kiállítás. A kulturális tárlat, mely a Magyar fénymúlt alcímet viseli, azért különleges, mert egy korabeli filmfelvételekből készített, végtelenített mozgóképalkotás segítségével követhető nyomon a Kárpát-medence elmúlt száz éve. A tájegységhez kötődő feltalálókat, művészeket és sportolókat is felvonultató képsorok között sétálva a látogatók páratlan élményben részesülhetnek.
Egy másik teremben a számítástechnika szerelmesei ismerkedhetnek meg a magyar informatika történetével a szegedi Informatika Történeti Múzeum Alapítvány gyűjteményéből kiválasztott eszközökön keresztül, az extrémebb élményre vágyókat pedig Elmevezérlő néven várja Ózd első szabadulószobája.


Részlet a Digitális Kárpát-medence tárlatról

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a filmrajongók körében arat osztatlan sikereket. A létesítmény magyar filmplakát-, jelmez- és díszletgyűjteménye, viselettörténeti tárlata és archív filmtechnikai kiállítása mellett egyedi élményeket is ígér. A Green Screen Lecsúszópályán filmes háttér előtt lehet végigsiklani a kötélpályán, maga a csúszás pedig rögzítésre is kerül, melyet hazavihetnek magukkal emlékül a látogatók. Akinek pedig mindez nem volna elég, eredeti, magyar filmklasszikusokból származó díszletek között forgathatja le saját játékfilmjét.


Green Screen Lecsúszópálya

A komplexum hétfő kivétel a hét minden napján 9-17 óra között látogatható.

 

DIGITÁLIS ERŐMŰ

Cím: 3600 Ózd, Törzsgyár – Ipari Park, Gyár út 1.
Tel.: (48) 705 068
E-mail: info@nfe.hu
Weboldal: www.digitaliseromu.hu

NEMZETI FILMTÖRTÉNETI ÉLMÉNYPARK

Cím: 3600 Ózd, Törzsgyár – Ipari Park, Gyár út 1.
Tel.: (48) 705 024
Mobil: (70) 642 8314
E-mail: info@nfe.hu
Weboldal: www.nfe.hu

 

Képek forrása: nfe.hu

További cikkek ebben a kategóriában Összes