• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Pályázatok a Fenntarthatósági Témahét keretében


5ad5ac5668714.png

A globális felmelegedés, a vízhiány és az egyre csökkenő energiakészleteink mind olyan problémák, melyek Földünket sodorják komoly veszélybe, ha nem találunk rájuk megvalósítható megoldást a közeljövőben. Az ehhez szükséges szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, ezért fontos, hogy már iskolás korban felhívjuk figyelmüket a lehetséges veszélyekre, s megtanítsuk nekik, mi mindent tehetnek bolygójuk védelme érdekében. A Fenntarthatósági Témahét egy olyan programsorozat, melyhez iskolák és önkéntesek egyaránt csatlakozhatnak, így terelve a gyermekeket egy környezettudatosabb élet felé.

E projekthez kapcsolódóan kerültek kiírásra az alábbi pályázatok.


Egy doboznyi természet
Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára

A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék a környezetükben fellelhető védett területek (pl. nemzeti park, Natura 2000 terület) természeti értékeit és erről a területről egy cipősdoboznyi értéket gyűjtsenek össze, és arról képi és szöveges dokumentációt készítsenek.
A részletes pályázati anyag ide kattintva érhető el.


Ahol a fák égig érnek
Pályázat 11-15 évesek számára

A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék a környezetükben fellelhető különleges fákat és arról képi és szöveges dokumentációt készítsenek.
A részletes pályázati anyag ide kattintva érhető el.