• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Újvárosy Antal - oktatási és ökoturisztikai szakreferens - Pro Natura Díj


58ff0f0b7a41e.JPG

Újvárosy Antal

oktatási és ökoturisztikai szakreferens

Pro Natura Díj

Újvárosi Antal, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, a több mint három évtizedes természetvédelemben eltöltött idő alatt a környezeti nevelés, ismereterjesztés és szemléletformálás kimagasló egyéniségévé vált. Munkássága jelentősen túlmutat a nemzeti parki kereteken, hiszen a természetvédelem társadalmi elfogadását segítő, népszerűsítő és értékközvetítő tevékenységén felül Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi területén oktatási intézményekkel – óvodától a felsőoktatásig – épített ki időtálló, gyümölcsöző kapcsolatot. Ennek eredménye a ma is működő, több mint 30 oktatási intézményből álló együttműködő iskola hálózat.

Nemcsak széleskörű természettudományos (geográfia, geológia, csillagászat, tudománytörténet) ismereteit adta át diákoknak, felnőtteknek egyaránt, hanem szakmai-módszertani segítséget is nyújtott számos, a térség óvodáiban és iskoláiban dolgozó pedagógusnak.

Legjelentősebb érdeme az, hogy nyomdokait követve vált több térségbeli intézményben gyakorlattá az az elv, hogy a környezeti nevelés csak úgy lehet igazán hatékony, ha sikerül azt a nevelési folyamat szerves részévé integrálni. 

Fotó: Francz Ilona

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.