• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Vízi élményútvonal megvalósítása a Bodrog és eredetfolyói mentén


5e4f8b8665805.jpg

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és a szlovákiai Abara Község Önkormányzata sikeres projektet valósított meg az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében.

A projekt eredményeként a bodrogzugi vízi túraútvonalakat jelentős mértékben és az eddiginél hosszabb szakaszon járhatóbbá tettük a csatornák tisztításával, vízi átemelő és kikötő pontok létesítésével. Kerékpáros és lovas túraútvonalakat alakítottunk ki, az útvonalakon madármegfigyelő tornyokkal, esőbeállókkal, pihenőhelyekkel, és sok-sok tájékoztató és útbaigazító táblával. Több információs-bemutató központot alakítottunk ki: 2020-tól Sárospatak belvárosában egy természetvédelmi oktató- és bemutatóközpont, Zalkodon halászati bemutató kiállítás, Szegiben méhészeti kiállítás és méhesház, a sátoraljaújhelyi Long-erdőben pedig pihenőház várja az ide látogatókat.

A „Vízi élményútvonal megvalósítása a Bodrog és eredetfolyói mentén (Creation of a water amusement trail on the river Bodrog and its tributaries)” című projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg.