• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Baradla-barlang, Retek-ági speciális túra


55784843ac9ab.jpg

FELHÍVJUK TISZTELT LÁTOGATÓINK FIGYELMÉT, HOGY A RETEK-ÁGI TÚRA JELENLEG NEM INDUL!

 

A barlangtúra

A túra hossza: 9,2 km
A túra időtartama: 6-7 óra

A túra az aggteleki főbejárattól indul, útvonala megegyezik a hosszútúra 6,7 km hosszú útvonalával, azonban kiegészül a Baradla-barlang egyik különleges oldalágának, a Retek-ágnak 1250 m-es szakaszával. A túra összhosszúsága 9,2 km, bejárása nagyjából 6-7 órát vesz igénybe.

A Baradla egyik leghosszabb oldalsó járata, a Zombor-lyuk, a Kis- és Nagy-Ravaszlyuk víznyelők vizét levezető Retek-ág jobb oldalról, kb. 3260 méternél csatlakozik a főágba. A képződményekben gazdag, aktív patakos szakasz egy része előzetes jelentkezés alapján látogatható. A hosszútúrához kapcsolható speciális (Retek-ági) túra további 2 órát vesz igénybe, s a Csodák-terméig eljutva többek között a névadó retek alakú cseppkövek is láthatók.

A hivatkozásra kattintva bővebben olvashat a Baradla-barlangról és a Retek-ági, speciális-túráról.

 

Túraindulási időpontok

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Erre a túrára legalább 2 héttel előre, írásban kell jelentkezni. Létszám függvényében lehet csatlakozni egy már bejelentkezett csoporthoz. A túra indulásának időpontjáról illetve a szabad férőhelyekről a Kalandtúra időpontok menüpont alatt vagy Tourinform Irodában lehet érdeklődni!

 

Árak, kedvezmények

Teljes árú Teljes túra lefoglalása
6000 Ft/fő 72.000 Ft (12 db teljesárú jegy)

A túra indulásának feltétele min. 5 teljes árú jegy (30.000 Ft) megvétele.

+1 barlang kedvezmény:  Azok a látogatók, akik valamely előzetes bejelentkezéssel látogatható (Baradla-barlang/hosszútúra, Retek-ági túra, Béke-, Kossuth-, Meteor-barlang) túrán vesznek részt, a Rákóczi- vagy a Vass Imre-barlang megtekintésekor kedvezményes belépőjegy váltására jogosultak, melynek mértéke 50%. A kedvezményt csak a standard felnőtt illetve kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegyre lehet érvényesíteni, a családi, kombinált illetve az osztálykirándulás csoportjegyre nem. A kedvezmény a speciális túra időpontja előtt vagy után számított 2 napig érvényes.
Feltétel: megváltott belépőjegy bemutatása vagy a Tourinform irodában előjegyzett túra.

 

Fontos tudnivalók

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Jegyváltás: Baradla-barlang aggteleki bejáratánál lévő jegypénztár.

A túra részben kiépített, kivilágított, részben kiépítetlen útvonalon halad! Több helyen a járófelület vizes, csúszós, agyagos valamint a Retek-ágban gyakran folyik víz, ezért gumicsizma ajánlott!

A barlang hőmérséklete +10 oC, ennek megfelelő melegebb túraöltözék javasolt!

A barlang kivilágítatlan részében a látogatók csak akkumulátoros vagy elemes lámpát használhatnak. A csoportok részére a világítóeszközök külön térítés nélkül biztosítottak.

A túra a barlang aggteleki bejáratánál indul és a jósvafői kijáratánál ér véget. A túra résztvevőit (igény esetén) a kijárattól az Igazgatóság járművei szállítják vissza az aggteleki bejárathoz, amelynek díját a belépőjegy ára tartalmazza.

Részvételi korhatár minimum 14 év!

A túra egész évben (időjárási körülményektől függően), előzetes írásbeli jelentkezés (min. 2 hét) valamint minimum 5 db egész (vagy annak megfelelő értékű) jegy megváltása esetén indul.

A túrán résztvevők létszáma a barlang védelme érdekében max. 14 fő lehet!

A barlangbejárat megközelítése

GPS koordináták: N48°28,2792'    E020°29,7262'

Kapcsolat

Baradla-barlang, aggteleki jegypénztár: (36) 48-503-003
Tourinform iroda, Aggtelek: (36) 48-503-000

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes