• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Emléktúra Szablyár Péter (1948-2013) születésének 70. évfordulója alkalmából


5b30c7a59ce04.jpg

A Jósvafőért Alapítvány és az Abaúji Református Ifjúságért (ARI) Alapítvány sok szeretettel hív meg minden érdeklődőt soron következő rendezvényére, a 2018. július 28-án (szombaton) Jósvafőn megrendezésre kerülő, Szablyár Péter (1948-2013) születésének 70. évfordulója alkalmából szervezett Emléktúrára és Tájházi Találkára.

A részletes programmal ellátott meghívó ide kattintva érhető el.


Szablyár Péter diákévei alatt lett az Aggteleki-karsztnak és barlangjainak szerelmese. Rendszeresen járta, kutatta a föld alatti világot, valamint a felszín természeti- és kultúrtörténeti értékeit. Kutatásai, tanulmányai, cikkei, könyvei, előadásai évtizedekre megalapozták és meghatározták az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság tudományos életét.

1994-ben Jósvafőn, az 1890-ben épült Szakál-porta épületegyüttesében megalapította a Tájházat, melyben összegyűjtötte a település tárgyi- és szellemi értékeit. Nevéhez fűződik a jósvafői Helytörténeti Füzetek, melynek évente kétszer jelentette meg számait.
Közösségépítő szerepvállalásával meghatározó személyisége volt az Aggteleki-karsztnak és tágabb térségének. Munkássága, elhívatottsága és szellemisége példa minden e tájért és e tájon élő számára.

Végakaratában úgy rendelkezett, hogy Jósvafőn helyezzék örök nyugalomra.

További cikkek ebben a kategóriában Összes
58cfdc555d90d.jpg

Kincskereső játékösvény Programajánló

Vidám, kalandos ismeretszerzés gyerekeknek és játékos kedvű felnőtteknek a Baradla-barlang aggteleki fogadótérségében.