• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Gömör–Torna Értéke – új helyi és biotermékbolt nyílt a megyeszékhelyen


54c4c9f08bde0.jpg

 A vásárlók immár önálló boltban találhatják meg a Gömör–Torna Értéke jelöléssel ellátott kiváló minőségű termékeket. Az üzlet helyét és üzemeltetését a klaszter tagja, a NaturGold Hungária Kft. biztosítja.

A termékbolt kialakításával a klasztertagok elsődleges célja az volt, hogy a termékek állandó helyen elérhetővé váljanak és szélesebb körű ismertséget szerezzenek maguknak, mindamellett remélhető, hogy aki a termékekkel találkozik, annak a gömör–tornai térség is felkelti érdeklődését és szívesen látogat el a vidékre, azért, hogy természeti és kulturális értékeit megismerje. Ez különösen ráfér erre a tájra, hisz peremhelyzeténél fogva kimaradt a viszonylagos fejlődés sodorvonalából, holott rejtőzködő természeti kincsei és kulturális öröksége mind-mind arra predesztinálják, hogy elfoglalja az őt megillető kitüntetett helyet. Kevés olyan tája van az országnak, mely ilyen kis területen ennyi látnivalóval bír.
 
A Klaszter megalapításakor a kezdeményezés szervezői törekedtek arra, hogy a tagság összetétele lehetőleg minél szélesebb tevékenységi körrel rendelkezzen az adott ágazatban, ugyanakkor a tagok helyi és biotermékek iránti elhivatottsága, a tájhoz viszonyuló elkötelezettsége, az egymást kölcsönösen segítő munka, az összefogásból kinyerhető „haszon” egyaránt a Klaszter koncepciójához igazodjon. Így a tagok mindvégig olyan közösséget kell, hogy alkossanak, amely az üzleti elvek mentén szerveződik ugyan, azonban a térségnek ad többletet azzal, hogy a termékek és szolgáltatások révén hírét viszi.
 
A termékboltban így természetesen nem csak termékekkel, hanem a klaszter teljes kínálatát színesítő helyi turisztikai szolgáltatók ajánlóival is talákozhatnak az érdeklődők. A boltban a vásárlókat olyan termékek fogadják, amelyek a természetesség, a kézműves egyediség és a minőség jegyében készültek.
 
(a plakát nagyobb méretben, a képre kattintva tekinthető meg)
 
A bolt megnyitásakor a polcokat szemlélve az alábbi termelők nevei kerülhetnek elénk:
 
A NaturGold Hungária Kft. kínálata jelenleg már több mint 100 féle, tönköly és alakor ősbúzából készült termékből áll, melyek mindegyike kiemelkedő élettani hatásának köszönhetően egyedülálló a kereskedelemben kapható élelmiszerek között. A választékban megtalálhatók a lisztek és malomipari termékek, tésztafélék, kenyerek, péksütemények, és a reggeliző pelyhek, finom nassolnivalók is. A feldolgozás során visszamaradó pelyva sem megy veszendőbe, párnákat és játékokat töltenek vele, s ezeket is a polcokon találjuk.
 
Az Orbán Major termékei Sajókazán, a vállalkozás saját olajütőjében születnek: napraforgóból, tökmagból, dióból, szőlőmagból készít olajokat. Több mint két évtizede foglalkozik olajos magvakból salátaolajok készítésével. Minősített biotermékei ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból készülnek, melyeknél nem használnak szintetikus szereket, késztermékei nem tartalmaznak tartósítószereket, színezékeket, ízfokozókat.
 
A Rakacaforrás Kft. vizei a Szalonnai-karsztról származnak. A vállalkozás különböző kiszerelésben szénsavas és mentes természetes forrásvizet palackoz, valamint ballonos kiszereléssel, és az ehhez kapcsolódó vízautomaták kihelyezésével is foglalkozik. Minden palackban egyszerű, de annál fontosabb érték rejlik: az egészséges élethez szükséges legfontosabb összetevő, a tiszta ivóvíz.
 
Az aggteleki Koltay házaspár saját termékei is a bolt kínálatát színesítik: az Aggteleki Lekvár (számos ízben) és a különböző gombakészítmények (szárítmányok, ecetes gombák). Az alapanyagok begyűjtése az Aggteleki Nemzeti Park területén történik, a vadgyümölcsök (galagonya, kökény, csipke, som stb.) és a kultúrfajok (pl. naspolya, szilva stb.) mind-mind helyi gyűjtésűek, és manufakturális módszerrel helyben is dolgozzák fel azokat.
 
A Fermentum Kft. pálinkáit és párlatait – saját megfogalmazásuk szerint – a természet eleganciája és mosolya ihlette. A természetesség tisztasággal is párosul, mind az ízvilágban, mind a megjelenésben. Az egyszerű, elegáns, vagy olykor zamatos és karakteres vadgyümölcs- és hagyományos, tájjellegű gyümölcspálinkák mellett megjelennek olyan játékos kísérletek (párlatok és likőrök) is, amelyet a természet is csak jókedvében alkothat.
 
 
Bővebb információ és kapcsolat:
 

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.