• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Jótékonysági koncert a Baradlában


5573432767fcf.jpg

A Költészet napján rendezett, zártkörű jótékonysági rendezvény az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és a Fruktárium Kft. összefogásában, az ANPI egészségturisztikai fejlesztési céljai érdekében került megrendezésre.

A Költészet napján rendezett, zártkörű jótékonysági rendezvény az Aggteleki Nemzeti Park IgazgatóságA plakát letöltéséhez kattintson ide és a Fruktárium Kft. összefogásában, az ANPI egészségturisztikai fejlesztési céljai érdekében került megrendezésre.

A rendezvény szándékunk szerint az Aggteleki-karszt világörökségi helyszínein, a Baradla-, illetve Béke-barlangban és környezetében kialakítandó, légzőszervi betegeket kezelő, gyógybarlang és gyógyhely projekt induló finanszírozását támogatja.  Az infrastrukturális fejlesztés alapkritériuma a barlangi gyógyminősítés megszerzése, amelyhez az anyagi forrásokat a térség egészségturizmusban érdekelt szereplői, önkormányzatok, vállalkozói szektor, egészségügyi reprezentánsok összefogásával kívánjuk előteremteni.
   
A rendezvény védnöke, Riz Gábor, országgyűlési képviselő volt.

A program az aggteleki Cseppkő Hotelben kezdődött, ahol a köszöntők után a „Gyógybarlangok helye az egészségmegőrzésben és a gyógyításban” címmel Dr. Hidvégi Edit Phd, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet főorvosa tartott előadást, majd Gruber Péter, az ANPI általános igazgató helyettese beszélt a következő hét év fejlesztési terveiről a Nemzeti Park területén, előadása a Zempléni Tájvédelmi Körzet fejlesztési elképzeléseire, ill. a korábbi megvalósult fejlesztésekre is kiterjedt.

A minikonferenciát követően a Baradla-barlang jósvafői szakaszán található Óriások termében a budapesti MultiTalent Stúdió gyermekszínház társulat kortárs és XX. századi költők verseiből a négy évszak tematikájára összeállított, üde hangulatú koncertje hangzott el.

A konferencián elhangzott előadások letölthetőek az alábbi linkeken:

Barlangterápia

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság fejlesztési tervei

További információért kérjük keressék munkatársunkat:

Bodó Eszter
Egészségturisztikai szakreferens
egeszsegturizmus.anpi@gmail.com
06-30-617-7387

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.