• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Nagykövet járt nálunk


55e461f01f559.jpg

2015. augusztus 19-én  Colleen Bell Amerikai Nagykövet és a Nagykövetség Közép- és Kelet-európai Regionális Környezetvédelmi, Tudományos, Technológiai és Egészségügyi Irodája (http://hungary.usembassy.gov/hub.html) meglátogatta az Aggteleki Nemzeti Parkot, ahol találkozott Gruber Péterrel, a Park igazgatóhelyettesével, Rózsa Sándor természetvédelmi őrszolgálatvezetővel és Kelemen Tímeával, a Nemzeti Park projektmenedzserével, akik bemutatták a Park történetét és földrajzi értékeit.

A nagykövet gratulált a Park alapításának 30. évfordulója alkalmából, és elmondta, hogy mindkét ország fontosnak tartja a nemzeti parkok természetvédelmi és tájékoztató tevékenységét. A Nagykövetség hálás annak a rengeteg Facebook rajongónak, akik javasolták Bell Nagykövetnek, hogy látogasson el az Aggteleki Nemzeti Parkba. A túra során feltárultak az Aggteleki Nemzeti Park szépségei.

“Büszke vagyok arra, hogy a természet értékeinek tisztelete közös örökségünk. Szeretném megköszönni az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége Facebook rajongóinak ragyogó ötletét, hogy látogassak el magyarországi nemzeti parkokba, és hálás vagyok a Park vezetésének, hogy lehetővé tették ezt a vizitet”

– mondta Bell Nagykövet, miután bejárta a Baradla-barlang egy szakaszát, és megtekintette a jósvafői hucul ménest. Bell Nagykövet örömmel látogatna el még több nemzeti parkba Magyarországon, és várja javaslataitokat, melyik legyen a következő.

Még több információ az Aggteleki Nemzeti Parkról: http://anp.nemzetipark.gov.hu/

Forrás : Egyesült Államok Magyarországi Nagykövetsége

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.