• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Nyitás a Bodrogzugban


5ebe73ab16c87.jpg

Tisztelt vízitúrázók, túráztatók!

A Bodrogzug vízitúra útvonala 2020. május 15. napjától részben újra látogatható.

A bejárható szakasz a Zsaró-ér torkolata és a madármegfigyelő torony előtti ikerátereszes mederátjáróig (korábbi 6b-s tábla) tart.

Mind az úgynevezett kiskör, mind a nagykör mentén (Nagy-tó, illetve Vissi-holtág) fészkelő, illetve fiókáikat nevelő réti sas párok nyugalmának biztosítása érdekében a teljes útvonalak nem látogathatóak! A területi korlátozás esetében figyelembe vettük a még érvényben lévő járványügyi szabályok betarthatóságát is. Kérjük, hogy a látogatható szakaszról a https://bodrogzug.hu oldal térképéről is tájékozódjon!

A vízijárművekben a fertőtlenítés, valamint az egyéni védőfelszerelések használata a túrázók egyéni felelőssége, az ország védelme érdekében, kérjük vegye figyelembe az aktuális járványügyi előírásokat!

Továbbra is szigorúan tilos a szemetelés! A fertőzésveszély miatt a kihelyezett szemétgyűjtők használata helyett, a magukkal hozott tárgyakat, a keletkezett hulladékot a túra befejeztével kérjük vigyék magukkal.

Kérjük, hogy a kültéri infrastrukturális elemeket (asztalok, padok, szalonnasütők, esőbeállók, madárfigyelő tornyok stb.) ne használják, mivel ezek rendszeres fertőtlenítését a szükséges időközönként nem tudjuk elvégezni. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a madármegfigyelő torony továbbra sem látogatható!

Kerüljön közel a természethez, de a koronavírus terjedésének akadályozása érdekében tartsa meg embertársaitól a szükséges biztonsági védőtávolságot!

 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság köszöni megértésüket.

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.