• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

Nyitás a Bodrogzugban


5ebe73ab16c87.jpg

Tisztelt vízitúrázók, túráztatók!

A Bodrogzug vízitúra útvonala 2020. május 15. napjától részben újra látogatható.

A bejárható szakasz a Zsaró-ér torkolata és a madármegfigyelő torony előtti ikerátereszes mederátjáróig (korábbi 6b-s tábla) tart.

Mind az úgynevezett kiskör, mind a nagykör mentén (Nagy-tó, illetve Vissi-holtág) fészkelő, illetve fiókáikat nevelő réti sas párok nyugalmának biztosítása érdekében a teljes útvonalak nem látogathatóak! A területi korlátozás esetében figyelembe vettük a még érvényben lévő járványügyi szabályok betarthatóságát is. Kérjük, hogy a látogatható szakaszról a https://bodrogzug.hu oldal térképéről is tájékozódjon!

A vízijárművekben a fertőtlenítés, valamint az egyéni védőfelszerelések használata a túrázók egyéni felelőssége, az ország védelme érdekében, kérjük vegye figyelembe az aktuális járványügyi előírásokat!

Továbbra is szigorúan tilos a szemetelés! A fertőzésveszély miatt a kihelyezett szemétgyűjtők használata helyett, a magukkal hozott tárgyakat, a keletkezett hulladékot a túra befejeztével kérjük vigyék magukkal.

Kérjük, hogy a kültéri infrastrukturális elemeket (asztalok, padok, szalonnasütők, esőbeállók, madárfigyelő tornyok stb.) ne használják, mivel ezek rendszeres fertőtlenítését a szükséges időközönként nem tudjuk elvégezni. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a madármegfigyelő torony továbbra sem látogatható!

Kerüljön közel a természethez, de a koronavírus terjedésének akadályozása érdekében tartsa meg embertársaitól a szükséges biztonsági védőtávolságot!

 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság köszöni megértésüket.

More articles in this category Show more
5a96af6c4d800.jpg

MagtArt Arts Granary News

Two former Eszterházy estate granary buildings, one in Slovakia and one in Hungary, were renovated at a cost of 2 million Euro (2.6 million USD) by the Hungarian Aggtelek National Park and the Slovakian ALMA-Centre for the Restoration and Protection of Folk Architecture and Traditions

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai News

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.