• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Túra a Béke-barlangban


557897582f4e8.jpg

Technikai okokból a barlang jelenleg nem látogatható!

Megértésüket köszönjük!

 

A barlangtúra

A túra hossza: 6 km
A túra időtartama: 4-6 óra

Az aggteleki jegypénztár és a barlangbejárat közötti gyalogtúra hossza oda-vissza 4 km, a barlangi túra hossza szintén oda-vissza 2 km, bejárása nagyjából 4-6 órát vesz igénybe, amelyből a barlangban töltött idő 2-3 óra.

A Béke-barlang levegőjének gyógyhatását hamar felismerték, s az országban elsőként 1969-ben gyógybarlanggá nyilvánították. A légúti megbetegedésben szenvedők gyógykezelését kezdetben a főág aggteleki szakaszában végezték, amely mára átkerült a jósvafői, erre a célra külön lezárt szakaszba. Ez a kalandtúra jó állóképességet igényel, azonban cserébe egy fantasztikus föld alatti világba nyerhetünk bepillantást. A barlangtúra változatos, vörös és fehér cseppkőzászlók és drapériák, valamint lépcsőzetes medencesort alkotó hófehér mésztufagátak között vezet a Kötélhágcsós-szifonig, érintve a Narancszuhatagot és a Vörös-termet.

A hivatkozásra kattintva bővebben olvashat a Béke-barlangról és a Béke-túráról.

Túraindulás

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Erre a túrára legalább 2 héttel előre, írásban kell jelentkezni. Létszám függvényében lehet csatlakozni egy már bejelentkezett csoporthoz. A túra indulásának időpontjáról illetve a szabad férőhelyekről a Kalandtúra időpontok menüpont alatt vagy Tourinform Irodában lehet érdeklődni!

Árak, kedvezmények

Felnőtt Kedvezményes*
6000 Ft 4800 Ft

* Kedvezményes jegyre jogosultak:

diákigazolvánnyal rendelkező magyar illetve külföldi diákok,
iskolás csoportok kísérő tanárai (pedagógus igazolvánnyal),
nyugdíjasok,
természetjáró illetve MKBT igazolvánnyal rendelkezők.

+1 barlang kedvezmény:  Azok a látogatók, akik valamely előzetes bejelentkezéssel látogatható (Baradla-barlang/hosszútúra, Retek-ági túra, Béke-, Kossuth-, Meteor-barlang) túrán vesznek részt, a Rákóczi- vagy a Vass Imre-barlang megtekintésekor kedvezményes belépőjegy váltására jogosultak, melynek mértéke 50%. A kedvezményt csak a standard felnőtt illetve kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegyre lehet érvényesíteni, a családi, kombinált illetve az osztálykirándulás csoportjegyre nem. A kedvezmény a speciális túra időpontja előtt vagy után számított 2 napig érvényes.

Feltétel: megváltott belépőjegy bemutatása vagy a Tourinform irodában előjegyzett túra.

Fontos tudnivalók

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Jegyváltás: Baradla-barlang aggteleki bejáratánál lévő jegypénztár.

A túra (a bejárati szakaszt kivéve) kiépítetlen, kivilágítatlan útvonalon halad! A barlangban csak akkumulátoros vagy elemes lámpák használhatók, amelyet minden résztvevőnek biztosítunk.

A barlang hőmérséklete +10oC. Az aktív patakos barlangban állandó víz van, ezért gumicsizma és/vagy váltócipő, valamint megfelelő réteges öltözék és váltóruha használata kötelező!

A barlangtúrák a Baradla-barlang aggteleki bejáratától indulnak, ahonnan a túrázók gyalogtúrával mennek a Béke-barlang bejáratához!

Részvételi korhatár minimum 14 év!

A túra egész évben (időjárási körülményektől függően), előzetes írásbeli jelentkezés (min. 2 hét) valamint minimum 5 db egész ( vagy annak megfelelő értékű) jegy megváltása esetén indul.

A túrán résztvevők létszáma a barlang védelme érdekében max. 10 fő lehet!

A barlangbejárat megközelítése

A jegypénztár GPS koordinátái: N48°28,2792'    E020°29,7262'

Aggteleken, a benzinkútnál kell befordulni (Jósvafő felől érkezőknek jobbra, Trizs felől érkezőknek balra). Az út jobb oldalán 500 m után láthatóvá válik az az 50 m magas sziklafal, amelynek a tövében található a bejárat illetve a barlangpénztár. Parkolni az út bal oldalán lévő parkolóban lehet.

A barlangbejárat GPS koordinátái: N48°27,6565'    E020°32,5317'

A barlangtúrák a Baradla-barlang aggteleki bejáratától indulnak, ahonnan a túrázók túravezetővel együtt sétálnak a Béke-barlang bejáratához.

Kapcsolat

Baradla-barlang, aggteleki jegypénztár: (36) 48-503-003

Tourinform iroda, Aggtelek: (36) 48-503-000

Sajnálattal értesítjük tisztelt látogatóinkat, hogy a barlang jelenleg nem látogatható. Megértésüket köszönjük!

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes