• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Túra a Meteor-barlangban


5578a00f8da86.jpg

Technikai okokból a barlang jelenleg nem látogatható! Megértésüket köszönjük!

A barlangtúra

A túra hossza: 5,2 km
A túra időtartama: 5-6 óra

A túrák az aggteleki barlangpénztár elől indulnak és oda is érkeznek vissza. A pénztártól a részvevőket a nemzeti park gépjárműve szállítja Bódvaszilasra illetve a túra végeztével vissza Aggtelekre. Bódvaszilas és a barlangbejárat közötti gyalogtúra hossza oda-vissza 4,4 km, a barlangi túra hossza szintén oda-vissza 800 m, bejárása nagyjából 5-6 órát vesz igénybe, amelyből a barlangban töltött idő 2-3 óra.

Ez a kalandtúra mind közül a legnehezebb, a barlang végigjárása igazi extrém túrának számít, ezért jó kondíció és mászókészség szükséges hozzá! A túra során omladéktömbök között kúszva, mászva, aknákba szerelt létrákon haladva érhetjük el a monumentális méretű Titánok csarnokát. Mérete mellett páratlan a cseppkőgazdagsága is, óriási cseppkőképződményekben, gyönyörű zászlócseppkövekben és légiesen könnyed görbecseppkövekben gyönyörködhetünk miközben körbesétáljuk a termet.

A hivatkozásra kattintva bővebben olvashat a Meteor-barlangról és a Meteor-túráról.

 

Túraindulási időpontok

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Erre a túrára legalább 2 héttel előre, írásban kell jelentkezni. Létszám függvényében lehet csatlakozni egy már bejelentkezett csoporthoz. A túra indulásának időpontjáról illetve a szabad férőhelyekről a Kalandtúra időpontok menüpont alatt vagy Tourinform Irodában lehet érdeklődni!

 

Árak, kedvezmények

Teljes árú Teljes túra lefoglalása
6000 Ft/fő 42.000 Ft (7 db teljesárú jegy)

A túra indulásának feltétele min. 5 teljes árú jegy (30.000 Ft) megvétele.

+1 barlang kedvezmény:  Azok a látogatók, akik valamely előzetes bejelentkezéssel látogatható (Baradla-barlang/hosszútúra, Retek-ági túra, Béke-, Kossuth-, Meteor-barlang) túrán vesznek részt, a Rákóczi- vagy a Vass Imre-barlang megtekintésekor kedvezményes belépőjegy váltására jogosultak, melynek mértéke 50%. A kedvezményt csak a standard felnőtt illetve kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegyre lehet érvényesíteni, a családi, kombinált illetve az osztálykirándulás csoportjegyre nem. A kedvezmény a speciális túra időpontja előtt vagy után számított 2 napig érvényes.
Feltétel: megváltott belépőjegy bemutatása vagy a Tourinform irodában előjegyzett túra.

 

Fontos tudnivalók

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Jegyváltás: Baradla-barlang aggteleki bejáratánál lévő jegypénztár.

A túra kiépítetlen, kivilágítatlan útvonalon halad! A barlangban csak akkumulátoros vagy elemes lámpák használhatók, amelyet minden résztvevőnek biztosítunk.

A barlang hőmérséklete +10°C. Az aktív víznyelőbarlangban állandó víz van, ezért gumicsizma és/vagy váltócipő, valamint megfelelő réteges öltözék és váltóruha használata kötelező!

A túrák az aggteleki barlangpénztár elől indulnak és oda is érkeznek vissza. A pénztártól a részvevőket a nemzeti park gépjárműve szállítja Bódvaszilasra illetve a túra végeztével vissza Aggtelekre.

Részvételi korhatár minimum 14 év, illetve minimum 160 cm-es testmagasság!

A túra áprilistól szeptember végéig (időjárási körülményektől függően), előzetes írásbeli jelentkezés (min. 2 hét) valamint minimum 5 db egész (vagy annak megfelelő értékű) jegy megváltása esetén indul. 

A túrán résztvevők létszáma a barlang védelme érdekében max. 8 fő lehet!

A barlangbejárat megközelítése

A jegypénztár GPS koordinátái: N48°28,2792'     E020°29,7262'

Aggteleken, a benzinkútnál kell befordulni (Jósvafő felől érkezőknek jobbra, Trizs felől érkezőknek balra). Az út jobb oldalán 500 m után láthatóvá válik az az 50 m magas sziklafal, amelynek a tövében található a bejárat illetve a barlangpénztár. Parkolni az út bal oldalán lévő parkolóban lehet.

A barlangbejárat GPS koordinátái: N48°27,6565'     E020°32,5317'

A túrák az aggteleki barlangpénztár elől indulnak és oda is érkeznek vissza. A pénztártól a részvevőket a nemzeti park gépjárműve szállítja Bódvaszilasra illetve a túra végeztével vissza Aggtelekre. A résztvevők túravezetővel együtt sétálnak fel a barlangbejárathoz.

Kapcsolat

Baradla-barlang, aggteleki jegypénztár: (36) 48-503-003
Tourinform iroda, Aggtelek: (36) 48-503-000

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes