• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Új járműveket kap a természetvédelmi őrszolgálat


56fbf7e48da21.jpg

Új terepi járműveket kap a természetvédelmi őrszolgálat melyek hamarosan megérkeznek az Igazgatóság járműtelepére.

A terepjáró eszközök beszerzése előtt munkatársaink több fontos szempontot is figyelembe vettek, hogy a legmegfelelőbb járműveket választhassák ki, hosszútávú céljaink megvalósítása érdekében.

Elsődleges szempont volt a jelenlegi Ford Ranger, és Land Rover Defender típusú terepjárók menettulajdonságainál jobbat találni.

A nehezen elérhető területek megközelítéséhez, felderítéséhez nem minden esetben megfelelő a hagyományos gumikerekes megoldás, és bármilyen magas is legyen egy terepjáró alváza, mindig lesz mélyebb dagonya az úton, amiben elakad az autó. 

Ötletként felmerült, hogy a manapság oly divatos drónokkal, quadcopterekkel megfelelően lehetne felderítést végezni, de az akkumulátorok kis kapacitása, és a teherhordó képesség teljes hiánya miatt nem elégítenék ki teljes mértékben a kívánalmakat.

A földi járművek közül elsőként a lánctalpas közelítő eszközök kerültek szóba, de magas üzemeltetési költségeik miatt ezek sem felelnek meg a követelményeknek.

Végül a GE ajánlata tűnt a legmegfelelőbbnek, és a tesztek során is mindenben megfeleltek a civil életre átalakított katonai terepjáró járművek. 
Az  "All Terrain Scout Transport" kiválló menettulajdonságokkal rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy ne csak az erdei utakon, de szükség szerint azokról letérve is könnyűszerrel elérje a célját. Erről egy rövid, pár másodperces videót láthat alább.. Az üzemanyagot energiacella biztosítja, mely egyszerűen tölthető, és szemben a hagyományos, belsőégésű motorokkal, nem bocsát ki káros anyagokat. Kattintson a képre, a nagyításhoz!

Az All Terrain Scout Transport hozzánk kerülő típusának főbb jellemzői:

  AT-ST (katonai) AT-ST (átalakított)
Gyártó:

Kuat Drive Yards
Rothana Heavy Engineering
Balmorran Arms

GE (Galactic Empire)
Magasság: 8,6 m 4 m
Végsebesség: 90 km/h 60 km/h
Szállítható személyek száma: 2 fő (vagy 1 wooke + 2 ewok) 4 fő
Fegyverzet:

1 iker lézerágyú
1 lézerfegyver
1 gránátlövő

Nincs fegyverzet!

Forrás: wikia.com

 

Mivel ma április elseje van, az AT-STk minden bizonnyal csak április 1. után fognak megérkezni hozzánk.

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5f158d69cb908.jpg

Megújult honlapunk Hírek

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy turisztikai honlapunk megújult.

5a96af6c4d800.jpg

Művészetek Magtára - Bódvaszilas Hírek

Közép-Európa egyetlen természetművészeti központja, amely 2011 évben nyitotta meg kapuit az Európai Unió támogatásával a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert támogatással.

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.