• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

Új járműveket kap a természetvédelmi őrszolgálat


56fbf7e48da21.jpg

Új terepi járműveket kap a természetvédelmi őrszolgálat melyek hamarosan megérkeznek az Igazgatóság járműtelepére.

A terepjáró eszközök beszerzése előtt munkatársaink több fontos szempontot is figyelembe vettek, hogy a legmegfelelőbb járműveket választhassák ki, hosszútávú céljaink megvalósítása érdekében.

Elsődleges szempont volt a jelenlegi Ford Ranger, és Land Rover Defender típusú terepjárók menettulajdonságainál jobbat találni.

A nehezen elérhető területek megközelítéséhez, felderítéséhez nem minden esetben megfelelő a hagyományos gumikerekes megoldás, és bármilyen magas is legyen egy terepjáró alváza, mindig lesz mélyebb dagonya az úton, amiben elakad az autó. 

Ötletként felmerült, hogy a manapság oly divatos drónokkal, quadcopterekkel megfelelően lehetne felderítést végezni, de az akkumulátorok kis kapacitása, és a teherhordó képesség teljes hiánya miatt nem elégítenék ki teljes mértékben a kívánalmakat.

A földi járművek közül elsőként a lánctalpas közelítő eszközök kerültek szóba, de magas üzemeltetési költségeik miatt ezek sem felelnek meg a követelményeknek.

Végül a GE ajánlata tűnt a legmegfelelőbbnek, és a tesztek során is mindenben megfeleltek a civil életre átalakított katonai terepjáró járművek. 
Az  "All Terrain Scout Transport" kiválló menettulajdonságokkal rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy ne csak az erdei utakon, de szükség szerint azokról letérve is könnyűszerrel elérje a célját. Erről egy rövid, pár másodperces videót láthat alább.. Az üzemanyagot energiacella biztosítja, mely egyszerűen tölthető, és szemben a hagyományos, belsőégésű motorokkal, nem bocsát ki káros anyagokat. Kattintson a képre, a nagyításhoz!

Az All Terrain Scout Transport hozzánk kerülő típusának főbb jellemzői:

  AT-ST (katonai) AT-ST (átalakított)
Gyártó:

Kuat Drive Yards
Rothana Heavy Engineering
Balmorran Arms

GE (Galactic Empire)
Magasság: 8,6 m 4 m
Végsebesség: 90 km/h 60 km/h
Szállítható személyek száma: 2 fő (vagy 1 wooke + 2 ewok) 4 fő
Fegyverzet:

1 iker lézerágyú
1 lézerfegyver
1 gránátlövő

Nincs fegyverzet!

Forrás: wikia.com

 

Mivel ma április elseje van, az AT-STk minden bizonnyal csak április 1. után fognak megérkezni hozzánk.

More articles in this category Show more
5a96af6c4d800.jpg

MagtArt Arts Granary News

Two former Eszterházy estate granary buildings, one in Slovakia and one in Hungary, were renovated at a cost of 2 million Euro (2.6 million USD) by the Hungarian Aggtelek National Park and the Slovakian ALMA-Centre for the Restoration and Protection of Folk Architecture and Traditions

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai News

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.