• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

A természet patikája


55e6bb0508a67.jpg

            A kánikula sem riasztotta vissza a szombati gyógynövény-ismereti séta érdeklődőit attól, hogy meglátogassák az Aggtelek és Jósvafő között található Vörös tavat és szakvezető segítségével ismerkedjenek a terület gyógyító növényeivel.

            Bevezetésképpen először a Vörös-tavi barlangbejárat közelében, árnyas fák alatt hűsölve és zöldségkóstolót ropogtatva néhány tápláléknövényünk jótékony hatásairól szerezhettünk ismereteket. A tó felé indulva, kényelmes séta közben meg-megállva az erdőszélek és gyepek leghasznosabb gyógynövényeivel találkozhattunk. Megtudhattuk, hogyan ismerjük fel, milyen problémákra és hogyan használjuk fel őket, s mire kell vigyáznunk a használatuk során. A sétát a szóba kerülő növényekről szóló apró történetek, legendák színesítették, s végül a Vörös-tó és a látványos Medve-sziklák megtekintése után ismétlésképpen rendszereztük az elhangzottakat.

            Reméljük, hogy minden kedves vendégünk elégedetten és hasznos ismeretekkel gazdagodva térhetett haza erről a tartalmas, két órás sétáról, s ezentúl még nagyobb sikerrel használja majd a „természet patikáját”.

V. Litkei Krisztina


Amennyiben önnek is van egy jó története, küldje be nekünk! A részleteket megtalálja EZEN az oldalon.

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5bf69133d8abf.jpg

Geotóp napok 2018 Én parkom

Az Aggteleki Nemzeti Park ez év októberében, immár hatodik alkalommal is csatlakozott a Geotóp Napokhoz. Túránkról Veres Zsolt geológia- és földrajz szaktanár, a Magyar Földtani Védegylet Egyesület titkára írt élménydús beszámolót.

5aa786827a593.JPG

Petőfi Sándor látogatása a Baradla-barlangban Én parkom

Közeleg március 15. - az Aggteleki Nemzeti Park a nemzeti ünnep alkalmából azon forradalmárjainkra emlékezik, akik annak idején látogatást tettek a Baradla-barlangban.

5aa64f9cf1658.JPG

Kossuth Lajos látogatása a Baradla-barlangban Én parkom

Közeleg március 15. - az Aggteleki Nemzeti Park a nemzeti ünnep alkalmából azon forradalmárjainkra emlékezik, akik annak idején látogatást tettek a Baradla-barlangban.