• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

A VI. Tudományfesztiválon jártunk


572c48d48b323.jpg

Nemzeti parkunk idén is képviseltette magát a Föld Napja alkalmából megszervezett Tudományfesztiválon. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében zajló rendezvény célja, hogy élményeken keresztül, közvetlen tapasztalások segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok, a környezet- és a természetvédelem iránt.
Az eseményen számos oktatási intézmény, kutatóközpont, szakmai szervezet és a Science Shop pavilon kiállítói, programjai mellett a magyar nemzeti parkok is helyet kaptak.
A nemzeti park igazgatóságok munkatársai szórakoztató természetismereti játékokkal igyekeztek a sátorba látogató számos érdeklődő és diákcsoport ismereteit bővíteni, s leporellók, kiadványok segítségével népszerűsíteni hazánk közös természeti kincseit.
A Magyar Nemzeti Parkok sátrát meglátogatta a rendezvény kormányzati védnöke, Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter is.
Az Aggteleki Nemzeti Park standjának vendégei játékok segítségével ismerhették meg címerállatunk, a foltos szalamandra életét és egy kis satírozással barlangi állatok képeit varázsolhatták elő.
Építhettek gólyafészket, kirakózhattak, sőt a „hüvelyes növények éve” kapcsán magokat válogathattak csupán hallásukra és tapintásukra hagyatkozva.
Bízunk benne, hogy mindezzel sikerült hozzájárulnunk ahhoz, hogy minél többen kedveljék hazánkban a természetet, s fontosnak lássák annak védelmét is.

Domán Edit, V. Litkei Krisztina

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5bf69133d8abf.jpg

Geotóp napok 2018 Én parkom

Az Aggteleki Nemzeti Park ez év októberében, immár hatodik alkalommal is csatlakozott a Geotóp Napokhoz. Túránkról Veres Zsolt geológia- és földrajz szaktanár, a Magyar Földtani Védegylet Egyesület titkára írt élménydús beszámolót.

5aa786827a593.JPG

Petőfi Sándor látogatása a Baradla-barlangban Én parkom

Közeleg március 15. - az Aggteleki Nemzeti Park a nemzeti ünnep alkalmából azon forradalmárjainkra emlékezik, akik annak idején látogatást tettek a Baradla-barlangban.

5aa64f9cf1658.JPG

Kossuth Lajos látogatása a Baradla-barlangban Én parkom

Közeleg március 15. - az Aggteleki Nemzeti Park a nemzeti ünnep alkalmából azon forradalmárjainkra emlékezik, akik annak idején látogatást tettek a Baradla-barlangban.