• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

A VI. Tudományfesztiválon jártunk


572c48d48b323.jpg

Nemzeti parkunk idén is képviseltette magát a Föld Napja alkalmából megszervezett Tudományfesztiválon. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében zajló rendezvény célja, hogy élményeken keresztül, közvetlen tapasztalások segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok, a környezet- és a természetvédelem iránt.
Az eseményen számos oktatási intézmény, kutatóközpont, szakmai szervezet és a Science Shop pavilon kiállítói, programjai mellett a magyar nemzeti parkok is helyet kaptak.
A nemzeti park igazgatóságok munkatársai szórakoztató természetismereti játékokkal igyekeztek a sátorba látogató számos érdeklődő és diákcsoport ismereteit bővíteni, s leporellók, kiadványok segítségével népszerűsíteni hazánk közös természeti kincseit.
A Magyar Nemzeti Parkok sátrát meglátogatta a rendezvény kormányzati védnöke, Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter is.
Az Aggteleki Nemzeti Park standjának vendégei játékok segítségével ismerhették meg címerállatunk, a foltos szalamandra életét és egy kis satírozással barlangi állatok képeit varázsolhatták elő.
Építhettek gólyafészket, kirakózhattak, sőt a „hüvelyes növények éve” kapcsán magokat válogathattak csupán hallásukra és tapintásukra hagyatkozva.
Bízunk benne, hogy mindezzel sikerült hozzájárulnunk ahhoz, hogy minél többen kedveljék hazánkban a természetet, s fontosnak lássák annak védelmét is.

Domán Edit, V. Litkei Krisztina

 

More articles in this category Show more
5bf69133d8abf.jpg

Geotóp napok 2018 My Park

Az Aggteleki Nemzeti Park ez év októberében, immár hatodik alkalommal is csatlakozott a Geotóp Napokhoz. Túránkról Veres Zsolt geológia- és földrajz szaktanár, a Magyar Földtani Védegylet Egyesület titkára írt élménydús beszámolót.

5aa64f9cf1658.JPG

Lajos Kossuth visited the Baradla Cave in 1828 My Park

The statesman, one of our most important historical personalities, had an immense love of nature. His visit to the Baradla Cave left a lasting impact on him, as he recalled:...