• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

Fogathajtóink országos bajnokok lettek!


54c4ca120131b.jpg

2014. március 29-én rendezték meg a IV. Országos Fedeles Fogathajtó Bajnokság döntőjét a szirmabesenyői Balogh-Liget Lovas Klubban. Az országos hírűvé vált lovas rendezvényt a Balogh-Liget Lovas Klub 2009 szervezte meg, először csak a régióban. A verseny sikere és szakmai eredményei alapján a következő években több magyarországi régió is csatlakozott. A rendezvény fővédnöke Lázár Vilmos többszörös kettes fogathajtó világ-, és magyar bajnok, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke volt.

A rendezvényen jelen volt Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

A Fedeles Fogathajtó OB döntőn A, B és C kategóriás kettes fogatok, egyes- és négyes fogatok, illetve póni egyes, kettes és négyes fogatok indultak. A több tucat versenyző között póni kettes fogat kategóriában az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság is képviseltette magát.

Ebben a kategóriában versenyzőink hucul fogattal vettek részt. Hucul ménesünk, melynek központja Jósvafőn található, jelenleg közel 200 lovat számlál. E különleges, kis testű, megbízható kislófajta génmegőrzése és turisztikai hasznosítása mellett az ANPI nagy hangsúlyt fektet a fiatal lovak betanítására. Azokat a lovakat (többnyire kancákat és herélteket), melyek kimagaslóan teljesítenek – akár fogatban, akár nyereg alatt, – versenyre készítjük fel.
 

A számtalan hazai és nemzetközi versenyen már bizonyított lovaink és hajtóik az idei országos bajnokságon is bizonyítottak: póni kettes fogat kategóriában Boros Krisztián (ANPI) az első, míg Jóna Gábor (ANPI) a második helyen végzett.

 
Eredményükhöz ezúton is Gratulálunk!

 

 

Forrás:
-fogatsport.hu
-boon.hu

More articles in this category Show more
5a96af6c4d800.jpg

MagtArt Arts Granary News

Two former Eszterházy estate granary buildings, one in Slovakia and one in Hungary, were renovated at a cost of 2 million Euro (2.6 million USD) by the Hungarian Aggtelek National Park and the Slovakian ALMA-Centre for the Restoration and Protection of Folk Architecture and Traditions

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai News

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.