• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

Nagyragadozók az Aggteleki Nemzeti Parkban


54c4c963520dc.jpg

Lehet, hogy az eddigi enyhe télnek köszönhetően korábban kezdődik a párzási idő a farkasoknál és a hiúzoknál?

Az Aggteleki Nemzeti Park hazánk nemzeti parkjai közül az egyetlen, ahol a farkas és a hiúz állandóan jelen van és szaporodik. A nagyragadozó fajok jelenléte nem új keletű, több mint 20 éve folyamatosan jelen vannak a Nemzeti Parkban, sőt bizonyítottan szaporodnak is. Mivel a külterjes állattartás eltűnt gyakorlatilag erről a vidékről, a házi állatokban nem okoznak kárt. A táplálékuk jelentős hányadát kitevő nagy létszámú csülkös nagyvad állomány jól alkalmazkodott a jelenlétükhöz. A szaporodási idő általában február közepén szokott elkezdődni, de már most észlelhetőek jelei, valószínűsíthetően a tavaszias időnek. (ANPI)

 

 

More articles in this category Show more
5a96af6c4d800.jpg

MagtArt Arts Granary News

Two former Eszterházy estate granary buildings, one in Slovakia and one in Hungary, were renovated at a cost of 2 million Euro (2.6 million USD) by the Hungarian Aggtelek National Park and the Slovakian ALMA-Centre for the Restoration and Protection of Folk Architecture and Traditions

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai News

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.