• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

Vadmalacot mentettek az árból


54c4c9bdbfc00.jpg
 
Aggteleki Nemzeti Park Park Igazgatóság (ANPI) védekezésbe bevont természetvédelmi őrei besegítettek a kollégáknak Mohács térségében. A Duna-Dráva Nemzeti Park természetvédelmi őreinek vezetésével, az irányított kisgéphajón, az elrendelt hajózási zárlat, halászati- és horgászati tilalom ellenőrzésében vettek részt közösen, a Mohácsi Vízirendészeti Rendőrőrs járőrével összehangolt szolgálatban.
Az ártéren találkoztak a vízen úszva, az árból menekülni próbáló néhány vaddisznóval. Ezek közül az egyik jócskán lemaradva a többiektől próbált a felszínen maradni a kb. 13 fokos vízben, amikor Tóth Péter, az ANPI természetvédelmi őre egy mozdulattal, a nyakánál fogva a hajóba emelte. A kis vadmalac ha visítva is, de néhány kilométer hajóút után biztonságos helyre került a gát mentett oldalán, ahol szabadulása után néhányszor felborulva a kimerültségtől elbotorkált.


Kép forrása: Rózsa Sándor

 

Mohács, 2013.06.10.
More articles in this category Show more
5a96af6c4d800.jpg

MagtArt Arts Granary News

Two former Eszterházy estate granary buildings, one in Slovakia and one in Hungary, were renovated at a cost of 2 million Euro (2.6 million USD) by the Hungarian Aggtelek National Park and the Slovakian ALMA-Centre for the Restoration and Protection of Folk Architecture and Traditions

5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai News

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.